25-годишна родилка и новороденото й са починали в болницата във Велинград

0
4536
МБАЛ-Велинград
МБАЛ-Велинград. Снимка: Архив

Родилка и бебето й са починали във велинградската болница вчера. 25-годишната жена е била от Ракитово и има още две деца, предава „bTV“.

Съпругът на починалата споделя, че я е докарал в лечебното заведение около 04:30 часа вчера. Няколко часа по-късно от болницата са му съобщили, че жената и бебето са починали. Той твърди, че съпругата му не е имала заболявания и е ходела на консултация. По думите му лекарите са се забавили, защото когато са дошли за раждането не е имало медик на смяна.

Същевременно от здравното заведение обявиха, че са направили всичко възможно да спасят майката и новороденото, добавяйки, че 3 часа са се борили за животите им. Лекарите смятат, че е развила рядък синдром. От МБАЛ-Велинград написаха във Facebook:

„Уважаеми дами и господа, мили приятели на МБАЛ- Велинград & Медицински център- Велинград 2017, винаги сме споделяли с Вас нашите радости и успехи, но за нас е важно, с открито лице, да Ви информираме и за нашите загуби и мъки!

Обръщаме се към Вас с една съкрушителна вест – на 28 Декември (сряда), при секцио, въпреки многочасовите опити на мултидисциплинарен екип от отделенията по Хирургия, ОАИЛ и АГО, почина 25-годишна родилка, а бебето и бе мъртвородено.

Всички предприети медицински дейности, са извършени при спазване на алгоритмите и съобразно стандарти на съвременната медицинска практика.

Въпреки положените огромни усилия, за съжаление, пред медицината все още има граници, които не могат да бъдат преодолени.

Нашите екипи са дали всичко от себе си, но не са успели да постигнат обрат в състоянието на жената.

Ръководството на МБАЛ-Велинград, спази целия канален ред и уведоми всички компетентни органи! Назначени са необходимите проверки.

Екипът изказва дълбоки съболезнования, за непрежалимата загуба, на семейството и близките на родилката!

Случаят е изключително тежък за всички нас, които сме свикнали, АГ- отделението да се огласява от бебешки плач и усмивки на щастливи родители! Цялата ни болница тъжи…!“

Предстои да стане ясна точната причина за смъртта на младата жена след извършената аутопсия.

Близките й са подали жалба в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments