25 000 души са се записали за ваксинация онлайн само за няколко часа

0
57
Ваксина
Снимка: Pixabay

Електронната система за записване за ваксинация предизвика интерес. Над 25 000 души са се записали само в първите няколко часа, предаде „NOVA“.

Всичко това не мина и без проблеми. Още в първите минути след старта в 17:00 часа вчера се стигна до технически сривове. В момента системата вече работи.

Координаторът на системата обясни, че не е задължително да се избира имунизационен център в населеното място по постоянен или настоящ адрес. Особено голям бил интересът в София. В Стара Загора пък първите дати вече са запълнени.

В системата може да се записвате със седмица напред. Така първата възможна дата вчера беше 11 март.

Записването става чрез четири стъпки. В първата се посочват личните данни. След това се избира ваксина, имунизационен пункт и накрая се насрочва дата и час. Часовете се записват през 10 минути.

За първия час желаещите, успели да се справят с техническите сривове и да използват системата, са били 7000 души. Самото записване отнема между 2 и 5 минути.

Зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева обясни, че целта на системата била да се планират по-добре доставките на ваксини до отделните места. Според нея преценката какъв препарат да бъде поставен, трябва да бъде медицинска след извършването на съответния преглед.

Ако в имунизационния център липсва ваксината, която сме избирали, можем да си запазим друг ден и час.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments