246 малки художници участваха в конкурса за рисунка на асфалт в Разград

0
95
Конкурс
Конкурс. Снимка: Община Разград

246 малки художници се включиха в конкурса за рисунка на асфалт, който е част от фестивала „Шарената въртележка“ и инициативата „Дни на Европа“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Конкурсът се проведе пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в първи ден от посветения на 1 юни фестивал. С пожелания към малчуганите в навечерието на празника им събитието беше открито от заместник-кмета Добрин Добрев.

Според регламента още от първоначално обявената от организаторите от ОИЦ дата за конкурса – 9 май – бе предвидено децата да бъдат разделени в три възрастови групи – до 7 години, 1-4 клас и 5-8 клас. Те имаха 30 минути да нарисуват творбите си на тема „Децата на Разград рисуват Европа“. Преди да започнат да творят малките художници получиха цветни тебешири и фланелка или шапка с логото на организаторите от ОИЦ. Работата им бе оценена от жури в състав: експертите от Община Разград Есин Юсеинова, Теодора Ненкова, Ралица Николова и Кольо Колев, както и експертът в Областния информационен център /ОИЦ/ Емил Чанков.

Във всяка от възрастовите групи бяха излъчени по петима призьори: първо, втори и трето място, както и по две поощрителни награди. Наградите – пособия за рисуване – на отличените връчи заместник-кметът. Ето имената на призьорите:

1 група

  • Дарена, Еляй, Михаела, Елизабет, Габриел;

2 група

  • Кристияна, Стефани, Тея, Трифон и Деница;

3 група

  • Алекса, Василена, Неслихан, Доротея и Алейна.

Най-малкият участник в конкурса бе 2-годишният Габриел, който спечели и поощрителна награда в най-малката възрастов група.

Докато талантливите художници рисуваха, техни връстници участваха в забавленията, предвидени в първия ден на фестивала „Шарената въртележка“: возеха се на влакче, въртяха се на въртележка и скачаха на батут. Всяка от атракциите е на цена по 1 лев. Те ще работят и днес, 1 юни на площад „Независимост“.

Ето още какво очаква разградските деца навръх техния празник:

  • От 10:00 до 14:00 ч. на 1 юни на площад „Независимост“ ще има презентации на предучилищното образование.
  • Между 15:00 и 18:00 ч. в шатрите на площада ще бъдат подредени работилнички на основни училища от Община Разград – ОУ „В.Левски“, ОУ „Н.Икономов“, ОУ „Н.Й.Вапцаров“, СУ „Христо Ботев“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Ив.С.Тургенев“.
  • Между 15:00 и 18:00 ч. Центърът за работа с деца ще представи програма под надслов „Игри-дискотека с ЦРД“.
  • От 17:00 ч. децата ще имат възможност да гледат в залата на Общинския културен център най-новото детско представление на Театрално-музикален център-Разград „Как се ражда звезда“.
  • В 18:00 ч. – на площад „Независимост“ започва конкурсът „Моят домашен любимец“.
Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments