20-годишна е хвърлила на 4-месечното си бебе през терасата в Златица

0
2352
Бебе
Снимка: wikimedia commons

Млада жена е била арестувана, след като е хвърлила бебето си през балкона в Златица, съобщиха от ОДМВР-София.

Около 12:30 часа на 4 юни е бил получен сигнал за изхвърлено бебе през терасата в града. На място веднага са пристигнали екипи на полицията и Бърза помощ. Медиците откарали пострадалото 4-месечно момиченце в столична болница. Там медиците са установили, че то е с контузии по тялото и е без опасност за живота.

Полицаите са направили оглед на местопроизшествието и са образували досъдебно производство. По случая били установени и разпитани свидетели. Криминалистите задържали 20-годишната майка за срок до 24 часа и впоследствие тя била привлечена като обвиняема.

Младата жена е направила пълни самопризнания пред съдия. Със събраните допълнителни доказателства й е повдигнато ново обвинение с постановление от наблюдаващия прокурор, при което арестът й е бил удължен за срок до 72 часа. Назначени са й били съдебно-медицинска и съдебно-психиатрична експертизи. Уведомени са социалните работници, от които са предприети действия от тяхната компетентност. Предстои внасяне в съда на искане от страна на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо майката.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments