20 години от присъединяването на България към НАТО: Атанас Запрянов ще открие фотографска изложба

1
57
Министър Атанас Запрянов
Министър Атанас Запрянов. Снимка: Министерство на отбраната

Фотографска изложба „20 години България в НАТО“, посветена на годишнината от присъединяването на страната ни към Организацията на Северноатлантическия договор, ще бъде открита от министъра на отбраната Атанас Запрянов в 18:30 часа днес на моста до Националния дворец на културата /“Моста на влюбените“/. На събитието ще присъстват началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия, представители на държавната и местната власт.

Изложбата е посветена на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО и включва фотографии, заснети от военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната, структури, подчинени на министъра на отбраната и видовете въоръжени сили. Включените кадри илюстрират участието на страната ни в мисии, операции и учения на Алианса и българския принос в колективната отбрана през последните две десетилетия.

Събитието е част от Националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да видят експозицията до 4 юни 2024 години.

Икономистите на БАН алармираха: България е лидер по енергийна бедност в ЕС

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments