2-годишно дете падна в необезопасена шахта в Стара Загора

0
24
Шахтата е била
Шахтата е била "обезопасена" с части от паркет. Снимка: Татяна Гюзелева, Facebook

Дете на две годинки е пропаднало в близо двуметрова шахта в Стара Загора, съобщава „NOVA“. За щастие инцидентът се е разминал само с уплах и охлузвания. Впоследствие е установено, че наскоро друго дете е пострадало на същото място.

„Синът ми се е прибирал с баща си от ясла и са минали в близост до входа, пред който е шахтата. Тя е била отворена, а върху нея са били поставени само някакви дъски или части от паркет. Малкият пропада в нея, а баща му е трябвало да влезе вътре до раменете, за да успее да го измъкне“, разказа Татяна Гюзелева, майка на пострадалото дете.

Тя допълва, че веднага е подаден сигнал на горещия телефон на Община Стара Загора, след което служители са дошли и са обезопасили дупката с автомобилни гуми и ленти. На следващия ден е направена проверка, която показала, че шахтата е отговорност на етажната собственост. В крайна сметка решетки са били поставени от собственика на близкия магазин.

От Община Стара Загора заявиха, че са реагирали възможно най-бързо на сигнала и призоваха гражданите да не подминават подобни нередности.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments