19-годишен е осъден условно след агресия над медик в Хасково

0
54
Задържан
Задържан. Снимка: СДВР, Facebook, Архив

В Районен съд–Хасково днес беше взето окончателно решение по наказателно дело срещу 19-годишния Г.Р.Н., обвинен в причиняването на лека телесна повреда на медицински специалист. Инцидентът се разигра на 18 януари 2024 г. в Хасково, където пострадалият лекар от спешното отделение при „МБАЛ-Хасково“ АД е получил травми, изразяващи се в счупване на две ребра без разместване на фрагментите.

Съдът е установил, че обвиняемият е действал с пряк умисъл, осъзнавайки обществената опасност от действията си и искайки настъпването на общественоопасните последици. Районна прокуратура–Хасково първоначално беше предложила наказание от три месеца лишаване от свобода, но съдът реши да увеличи присъдата до пет месеца въз основа на обществената опасност на деянието.

Районен съд–Хасково приложи чл. 66 ал. 1 от Наказателния кодекс, с което изпълнението на наложеното наказание беше отложено за срок от три години. Така обвиняемият Г.Р.Н. ще избегне непосредственото изтърпяване на лишаване от свобода при условие, че не извърши ново престъпление през следващите три години.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест, което означава, че присъдата влиза в сила незабавно. Събитието породи дискусии относно безопасността на медицинския персонал и необходимостта от по-строги мерки за тяхната защита на работното място.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments