1890 безработни са се регистрирали онлайн на трудовата борса

0
83
Смартфон и компютър
Снимка: Pixabay

Близо 7000 души до момента са се възползвали от електронните услуги, които предлагат структурите на Министерството на труда и социалната политика от началото на извънредното положение. От тях 1890 са безработни, които са се регистрирали онлайн на трудовата борса, предаде „бТВ“.

Подадени са 1042 заявления от граждани за отпускане на детски надбавки и семейни помощи. От своя страна Агенцията за хората с увреждания е обработила 146 електронни заявления.

Що се отнася до Държавната агенция за закрила на детето тя е предложила на гражданите 182 онлайн услуги, като повечето от тях са свързани с правата на децата.

На националната телефонна линия за деца са постъпили 3350 обаждания, като подадените сигнали през месец март са били 80. Консултациите са 935.

Откакто е въведено извънредното положение „Главна инспекция по труда“ също е обслужвала хора предимно онлайн. Предоставени са близо 3400 услуги.

Освен това в Министерството на труда и социалната политика има кол център, на който хората могат да получат и психологическа подкрепа. Не са малко тези, които се възползват от възможността.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments