Безплатно обучение по тенис за деца

0
138
Снимка: БФ по тенис
Снимка: БФ по тенис

Програмата на Българската федерация по тенис „Тенисът – Спорт за всички“ с подкрепата на Министерство на младежта и спорта ще осигури за пета поредна година безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места ще отворят врати за обучение на деца от 6
до 12 г. през месеците от юни до октомври. Във всеки клуб малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията ще са най-малко по един път седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата „Тенисът – Спорт за всички“ са
предвидени регионални първенства до 8, 10 и 12 г. и финален Мастърс до 8
г. в град Плевен.

Освен това в програмата са включени и четири международни състезания: „Смирква Боул“ в Хърватия, „Дъд Боул“ в Хърватия, „Тен про“ в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб“.

През 2018 година българските деца успяха да се докоснат до Рафаел Надал на турнира в неговата академия, а на големия турнир от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се проведе в “Арена Армеец“, излязоха на централен корт с Карен Хачанов.

През миналата година 1350 деца и 60 лицензирани треньора взеха участие в обучението по програмата „Тенисът – Спорт за всички“. През 2019 г. се очаква децата, включили се в програмата, да бъдат около 1500.

Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2019 г., на сайта на БФТ – bgtennis.bg, раздел програми – „Тенисът – Спорт за всички“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments