160 лева бяха събрани от дарителската акция на фризьорката Вилма Йорданова в помощ на Велина от Бургас

0
153
Дарителска акция

160 лева са били събрани и преведени по сметката на малката Велина от Бургас, след като фризьорката Вилма Йорданова организира благотворително подстригване в помощ на детето в борбата с тежкото заболяване.

Припомняме, че момиченцето е било едва на 2 месеца, когато му е поставена диагнозата „Вътрешна Хидроцефалия“. То героично изтърпява операция за поставяне на шънт, така че заболяването да бъде овладяно. С това обаче кошмарът за нея и близките й не приключва – при магнитно-резонансна томография (МРТ) се оказва, че бебенцето има туморна формация в мозъка.

Майката Владислава Евгениева Демерджиева споделя във Facebook, че лекарите в България се оказали безсилни срещу новата диагноза. Надежда й дали специалистите от Института по неврохирургия Бурденко в Москва:

„След лична среща с тях, лекарите препоръчаха да следим развитието на тумора с контролни МРТ на 4 месеца, като ме увериха, че започне ли нарастване на тумора,те ще предприемат операция по отстраняване на част от образованието. Известно време бяхме спокойни,туморът нямаше промяна, а бебка започна редовни рехабилитации, които й помогнаха да навакса забавянето във физическото й развитие.“

Малко след това обаче туморът нараснал драстично. Този път надеждата дошла от турския професор Талят Каръш от болница „Лив Хоспитал“. Офертата за първия етап от лечението на Велинка е в размер 22 000 евро. Сумата обаче е непосилна за семейството на детето. Сега спешно трябва да му се направят и химиотерапии, а парите да се внесат до 1 ноември.

Заради това фризьорката Вилма Йорданова организира от 21 октомври до 26 октомври подстрижка с предварително записани часове, а в понеделник преведе по сметката на детето и събраните пари – 160 лева.

Дарителска акция

Тя разказа за Искра.бг, че първоначално, когато е публикувала събитието в социалните мрежи интересът е бил голям, но в действителност записалите се били малко.

„Благодаря за подкрепата. Имаше отражение и дойдоха още хора. Даже едното момиче каза, че от Facebook е разбралo за салона и искалo да си плати подстрижката и да остави колкото тя прецени и за детето, но сметнах, че е редно като идва с тази цел цялата сума да е за Велина.“, сподели още Вилма.

„В страничката във Facebook „Нека заедно помогнем на бебе ВЕЛИНКА“ се публикуват подобни инициативи и на други салони и на други хора. Много сме хората, които искаме да помогнем, защото сумата за лечение е непосилна. Всичко е свързано с цел да се помогнем на детето, защото не искаме да сме на негово място и на родителите му.“

Велина Северинова Стефанова
Снимка: Нека заедно помогнем на бебе ВЕЛИНКА, Facebook

А борбата продължава и след 1 ноември. Всеки, който иска и има възможност, може да преведе сума и на дарителската сметка:

IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF
„Postbank“ кл. гр. Бургас
титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева/Vladislava Evgenieva Demerdzhieva
PayPal: helpvelinastefanova@abv.bg
В полза на Велина Северинова Стефанова

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от