1599 фирми у нас ще получат общо 30.6 млн. лева от Плана за възстановяване

0
45
Александър Пулев
Александър Пулев. Снимка: МИР

„Министерството на иновациите и растежа /МИР/ започва да сключва договори с 1599 фирми, които са одобрени за финансиране по втората вече приключила за кандидатстване процедура от Плана за възстановяване – „ИКТ решения и киберсигурност“. Вече са изпратени първите 750 покани към микро-, малки и средни предприятия у нас.“

Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по повод започналото днес сключване на договори с фирмите. Той уточни, че по процедурата няма да се налага съфинансиране от компаниите. Те ще получат грантове между 3000 лв. и 20 000 лв., като сумата ще бъде формирана на базата на заявените от тях нужди.

По процедурата се кандидатстваше между октомври и декември миналата година бяха подадени над 7600 проектни предложения. През февруари тази година бяха обявени и спечелилите финансиране 1599 фирми, които ще получат общо 30.6 млн. лв.

Компаниите ще имат възможността да закупуват софтуер за оптимизиране на управленските, производствените и логистичните процеси, както и да си осигурят по-добра информационна и киберсигурност. Със средствата ще могат да се покриват разходи и за създаване на корпоративни уебсайтове, мобилни приложения, онлайн магазини, дигитален маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес анализи, онлайн обучения на служители и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за споделяне на информация.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments