1509 училища ще работят по проект за развитие на уязвими групи и изявени таланти

0
85
Класна стая на открито
Класна стая на открито. Снимка: МОН

1509 български училища получиха одобрение за работа по проект „Успех за теб“ през следващите четири години. Неговата основна цел е насърчаване и разгръщане на потенциала за личностно развитие на учениците, както и трайното им приобщаване и подобряване на образователните им резултати.

1431 са училищата, които ще изпълняват дейности, насочени към обща и допълнителна подкрепа за личностно развитие на ученици от уязвими групи, а останалите 188 ще се подкрепят деца с изявени таланти.

Проектът предвижда провеждане на различни форми за интензивна работа с родители на ученици от уязвими групи. Това трябва да допринесе за повишаване на гражданските и социалните им компетенции по отношение на развитието и възпитанието на децата им. Този вид дейности трябва да подпомогнат и формирането на положителни нагласи спрямо образователния процес.

По „Успех за теб“ ще се провеждат занимания по интереси, междуучилищни дейности и кариерно ориентиране и консултиране за обща подкрепа в училищното образование също е дейност, от която ще се възползват класираните училища.

Основната цел на тези занимания е да се стимулира развитието на личностните качества, социалните и творчески умения и изяви на способностите на учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското, здравното и интеркултурното образование.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments