15 медала за Спортен клуб по художествена гимнастика „Тунджа – 2015“ от силен международен турнир

0
79
Художествена гимнастика
Художествена гимнастика. Снимка: Община Ямбол

Възпитаничките на Спортен клуб по художествена гимнастика „Тунджа – 2015“ грабнаха редица челни места в Международен турнир по художествена гимнастика, който се проведе в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

В надпреварата се включиха над 400 деца от България, Гърция, Сингапур и Украйна. Официален гост на спортното събитие бе световният и европейски шампион Галина Белоглазова.

Грациите от ямболския тим се представиха отлично, показвайки финес и красиви художествени композиции. СКХГ „Тунджа-2015“ завоюва общо 12 златни и 3 сребърни медала. Габриела Маринова спечели приза „Мис изгряваща звезда“.

Джулия Мартинова стана първа в категориите „многобой“, „обръч“ и „бухалки“. На шампионската стълбица в своите категории се качиха също Ивон Пейчева (без уред), Дарина Атанасова и Денислава Димова (топка), Виктория Иванова и Габриела Маринова (обръч), Венелина Илиева и Александра Танева (бухалки), Валентина Константинова (лента).

Мария Кондева завърши първа на въже и втора в категориите „без уред“ и „многобой“. Със сребърни медали се закичиха и Кристина Касабова (без уред) и Сиана Христова (обръч).

Художествена гимнастика
Художествена гимнастика. Снимка: Община Ямбол

Малко не достигна на една от най-талантливите гимнастички на СКХГ „Тунджа – 2015“ Ванина Иванова, за да се нареди сред първите осем гимнастички при родените през 2015 г., където беше и най-силната конкуренция.

Зара Аврамова и Виолета Стоева завършиха съответно на четвърто и седмо място в категория „без уред“ в същата възрастова група.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments