144 598 366 лв. отпускат за околовръстното шосе на София

0
108
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Държавата отпусна 13,9 млн. лева за разширението на Околовръстния път в София от „Младост“ до магистрала „Тракия“. Разходите ще достигнат над 144 млн. лева в следващите четири години. Парите се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2019 г., предаде „Монитор“.

Отсечката между пътен възел „Младост“ и изхода за АМ „Тракия“ ще бъде с по три ленти за движение. Предвидено е изграждането на три пешеходни надлеза и мостови съоръжения на реките Искър и Кална. Чрез изграждането на участъка трафикът ще бъде изведен от София.

Пътят е от огромна важност, защото чрез него се осъществява връзката между АМ „Струма“ и АМ „Тракия“. Благодарение на него се провежда и транзитният трафик от АМ „Калотина – София“ към морските райони и границите с Гърция и Турция.

Очаква се пътуванията да станат по-безопасни, да намалее разходът на гориво. Това от своя страна ще действа благоприятно на нивото на шума, емисиите на парниковите газове и на числеността на отделните прахови частици.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments