143 години от създаването на МВР, старши комисар Калоянов: Благодаря, че показахте висок морал и професионализъм

0
687
Старши комисар Калоян Калоянов
Старши комисар Калоян Калоянов. Снимка: Искра.бг

„Благодаря, че показахте висок морал, постоянство, професионализъм, бързина при вземането на решенията, поемане на отговорност, положихте огромен труд в полза обществото – все качества, достойни за уважение и следвани от нашите по-млади колеги. Благодаря на всички наши партньори, институции, неправителствени организации, медии, граждани, които ни подкрепят в нелеката мисия да служим на обществото. Честит празник, колеги, бъдете здрави!“

С тези думи директорът на Областната дирекция /ОД/ на Министерството на вътрешните работи /МВР/ в Бургас старши комисар Калоян Калоянов се обърна към колегите си по време на официална церемония по повод 143 години от създаването на министерството и професионалния празник 5 юли. От името на ръководителите на структурите на МВР в Бургаска област и лично от свое име, той благодари на всички полицаи за това, че и през миналата година не са отстъпили пред предизвикателствата и трудностите, стоящи пред една от най-тежките и най-натоварени структури на МВР в страната.

От над 140 години на министерството и неговите структури се възлагат сигурността, общественият ред, животът и здравето на българските граждани, отбеляза от своя страна областният управител на Бургас Стойко Танков.

„От свое име и от името на гражданите на Бургаска област най-сърдечно Ви благодаря за усилията, които полагате в работата си за осигуряване на мира и спокойствието в региона, рискувайки собствения си живот. Благодаря Ви, че в тези сложни времена вдъхнахте спокойствие и увереност в бургаските граждани и в тези на областта. Благодаря Ви за съвместната работа през годините с областната управа, а също така Ви благодаря за усилията, които положихте за справяне с бежанската криза, която беше най-голямото предизвикателство пред областна управа и служителите на МВР, особено с предоставянето на временна закрила, Вие се справихте чудесно с тази задача. ОДМВР-Бургас е една от най-големите в страната и с най-големи отговорности, разчитаме на Вас и за преодоляването на кризите, за осигуряване на обществения ред в областта и опазвайки собствения живот. Честит празник и поклон пред загиналите служители на МВР при изпълнение на служебния им дълг.“

Зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев прочете поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов, в който пише:

„През годините бургаските служители на обществения ред винаги са били пример за доблестно изпълнение на служебните си задължения, на морал и достойнство. Продължавайте все с чест да носите службата в името на обществото. В този ден отдаваме почит и на всички служители на МВР, пострадали или изгубили живота си при изпълнение на своя дълг. Изказвам благодарност към всеки един служител на ОДМВР-Бургас за професионализма и всеотдайността в работата. Пожелавам Ви здраве и още много успехи в професионален и личен план.“

За мен е чест днес да съм сред Вас, обяви флотилен адмирал Велко Велков и добави:

„Двата стълба на държавата – армията и полицията най-общо казано са и набори, така че „Набори, честит празник Ви желая!“. Пожелавам да Ви е бистра мисълта, да сте спокойни, домашните Ви пристани да Ви осигуряват нужното спокойствие и да Ви зареждат с енергия, която съм сигурен, че Ви е безкрайно нужна във Вашето тежко ежедневие, особено в област Бургас, където действате и отбранявате морската, въздушна и сухопътна граница, и там се пресичат нашите взаимни задължения и задачи. Още веднъж – бъдете живи и здрави!“

Днес е сакрална и паметна дата, тъй като преди 143 години с указ на княз Александър Батенберг е създадено МВР и е назначен първият вътрешен министър Тодор Брумов, припомни Георги Чинев, административен ръководител на Окръжна прокуратура-Бургас. По думите му сътрудничеството между ОДМВР-Бургас и местната прокуратура е пример за взаимодействие и координация в национален мащаб.

„Не го казвам само от куртоазия, а и статистическите резултати показват, че бургаската полиция в областен мащаб е една от водещите в страната, а сътрудничеството, координацията, доброто взаимодействие между полиция и прокуратура са на едно ниво, което ги прави пример и образец за сътрудничество в национален мащаб.“, изтъкна Чинев, като също благодари на служителите на МВР за труда и им пожела здраве.

След поздравленията, старши комисар Калоян Калоянов награди с почетен знак втора степен комисар Неделчо Рачев, началник на сектор „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас и главен инспектор Николай Ангелов – началник на сектор „Престъпления, свързани с наркотични вещества и детска престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР-Бургас. С грамота от министъра на МВР бе наградена и Цветелина Рандева – старши експерт Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“. Старши комисар Калоянов награди с почетна грамота и двама служители, които посрещат и изпращат гражданите в ОДМВР-Бургас – Петър Велев и Иван Братанов.

По време на събитието беше чут химна на Република България, а загиналите и пострадали служители на МВР бяха почетени с едноминутно мълчание.

Церемонията приключи с поднасяне на цветя и венци в памет на загиналите служители на МВР.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments