14 хиляди винетки стават невалидни от 1-ви януари

0
566
Винетка
Снимка: Съюз на българските автомобилисти

От утре 14067 годишни електронни винетки за леки автомобили няма да са валидни, информират от АПИ. От Агенцията уточняват, че в първите два месеца на новата година общият брой на изтичащите електронни винетки надхвърля 1 милион. До днес пък последно са валидни хартиените стикери.

От АПИ съобщават, че цените на електронните винетки остават същите и за 2020 година. Уикенд винетката ще струва 10 лева, за седмица – 15 лева, месечната е 30 лева, а за три месеца ще плащаме 54 лева. Цената за целогодишна отново ще бъде 97 лева.

От Пътната агенция посочват още, че до влизането в експлоатация на тол системата автобусите и камионите над 3.5 тона ще продължат да ползват е-винетка, но не по-късно от 1-ви март догодина.

АПИ напомня, че тези, които имат право на безплатна винетка, трябва да подадат заявление в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес, като документите ще бъдат обработени в рамките на седем дни.

Те припомнят, че не се правят корекции на грешно въведени данни в системата и съветват гражданите да внимават като проверяват въведената информация преди потвърждение на плащането. Отговорност за това носи единствено собственикът на превозното средство или неговият ползвател.

При неправилно зададени данни се счита, че за съответния автомобил няма заплатена винетна такса.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от