Христо Иванов за Данаил Кирилов: „Не става!“

0
165
Христо Иванов. Снимка: Фейсбук профил
Христо Иванов. Снимка: Фейсбук профил

В личния си Фейбсук профил бившият правосъден министър Христо Иванов публикува коментар относно номинацията на новия министър на правосъдието Данаил Кирилов:

„Министърът на правосъдието трябва да може да бъде гарант за върховенството на правото и пазител на конституционния ред. И като компетентност, и като морален инстинкт, и като доказана лична независимост. Данаил Кирилов е доказал, че е абсолютно предан на корупционния ред и подчинен на върховенството на Борисов и Цветанов. Безпрекословно прокара всяка законодателна перверзия, поискана от Сараите, Банкя или Къщата с буквите. Единственото му постижение е, че успя да удари Фидосова в земята.

Да номинираш такъв човек в момента на скандала с апартаментите, който изкара на показ корупцията на ГЕРБаджийската партийна номенклатура, е или наглост, или отчаяние, но във всеки случай тотална загуба на връзка с реалността и интересите на държавата. Тази номинация трябва да бъде оттеглена или отхвърлена.

Не става!“

По повод поста, за БТВ г-н Кирилов каза:

„Искам да кажа на тези, които са на ръба на закона с тези интерпретации, че те не са нито по умни, нито по-красиви от действащите и практикуващи юристи”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments