12 милиарда евро е стокообменът между България и Германия. Какво решиха президентът и посланикът у нас?

0
25
Ирене Планк и Румен Радев
Ирене Планк и Румен Радев. Снимка: Президентство

Перспективите за последващо развитие на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Федерална република Германия обсъди държавният глава Румен Радев на среща в президентската институция с посланик Ирене Планк.

България цени високо партньорството с германския бизнес у нас, който допринася за модернизацията на българската икономика и трансфера на технологии към страната ни, подчерта Румен Радев. Президентът изрази готовност за среща с водещи компании от Германия за стимулиране на интереса на германския бизнес към България и увеличаване на двустранния стокообмен, който се равнява на 12 млрд. евро годишно.

По време на срещата бяха разменени мнения за стратегическата автономия на Европа в контекста на променената среда за сигурност в Европа, вследствие на войната в Украйна, последиците от енергийната криза, нелегалната миграция, както и процеса на европейска интеграция за страните от Западните Балкани, за което ключово значение има изпълнението на Копенхагенските критерии за членство в ЕС.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments