11 месеца без следа от малкия Мариян от Николаево

0
606
Полиция

Вече 11 месеца не е намерено детето от стражишкото село Николаево. Няма и официална информация какво е развитието на разследването по случая. Въпреки това семейството на малкия Мариян не губи надежда, че отново ще го види, пише „БНТ“.

Към момента на изчезването си момченцето е било едва на година и пет месеца. То е едва проходило и въпреки това, след като е оставено без надзор за броени минути, изчезва и оттогава няма следи от него.

Родителите на Мариян са сигурни, че той не се е изгубил, а е бил отвлечен. Баща му Стоян Хубов твърди, че детето не може само да слезе до чешмата или да отиде нанякъде, тъй като едва е стояло право.

„Детето ми е отвлечено, аз съм сигурен.“

Стоян Хубов споделя, че дори са отпразнували рождения му ден през май, с надеждата, че ще го видят пак.

„Пак си почерпих с бонбони. Знам, че детето ми е живо. Сигурен съм, че е живо. Просто си искам детенцето. Друго нищо не искам, искам детенцето да се върне.“

От следствието обаче няма официални данни. Въпреки това от прокуратурата съобщиха, че се разследва отвличане.

Кметският наместник на с. Николаево Румен Цанев коментира, че доколкото бил запознат, още се работило по случая. По думите му на място идвали много психолози и следователи, но досега нямало резултат.

Бащата от своя страна моли главния прокурор Иван Гешев да му помогне:

„Не мога да разбера таз нашата българската полиция. Голяма държава сме и как може такова нещо, едно дете да не може да се намери. Само да искат, ще го намерят. Аз съм сигурен. Аз, ако мога света ще обърна, ще го намеря. И искам да помоля главния прокурор Иван Гешев, малко да вземе по-насериозно този случай.“

Хубов дори предлага възнаграждение на всеки, който помогне детето му отново да се върне у дома.

Припомняме, че момченцето е в неизвестност от 19:00 часа на 22 октомври. Последно е било видяно в двора на къщата на ромската фамилия. Щом родителите Стоян и Галя забелязали, че го няма, съобщили на телефон 112. Те са от района на Котел, но от години живеели в Николаево и работят като дървосекачи. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments