11 души са арестувани – влачили с пикап кмета на селото си

0
39
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

11 души са арестувани в Южно Мексико, защото влачели с пикап кмета на селото си. Това съобщиха от „BBC“, цитирани от „news.bg“.

Причината за случилото се се криела в това, че потърпевшият не изпълнил обещанието си да ремонтира местната пътна настилка. Това е второто нападение, което е организирано от производителите, за да го принудят да удържи на думата си. Преди месеци ядосаните граждани влетели в кабинета му, но не го открили.

Кадри от охранителните камери показват, че група хора го измъкват от местоработата му и го бутат към автомобила. По-късно слагат въже около ръцете му и го влачат по улиците на Санта Рита, част от Лас Маргаритас.

Хорхе Луис Ескандон Ернандес е без сериозни наранявания. Полицията се намесила, за да го спаси. На пост са оставени и допълнителни служители, които да се реагират при нова агресия от обществото.

Самият кмет бил арестуван по време на изборите. Обвинили го, че участвал в свада с опонент. Нямало обаче доказателства и го освободили.

Често политиците на Мексико са атакувани от наркобанди, ако откажат да сътрудничат на престъпниците. Рядко обаче се случва, когато не са изпълнили казаното в дадена кампания.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от