1000 лева глоба за родител, който не прибере до час от училище ученик със симптоми на COVID-19

0
199
Деца с коронавирус
Снимка: Pixabay

1000 лева глоба за родител, който до час не прибере от училище болното си дете,  предлага синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ на старта на учебната година.

Идеята им е да се осигури максимално безопасна среда на труд и за учителите, които са „героите на деня“ и застават на първа линия при усложнена епидемиологична обстановка. Ето защо председателят на синдиката Юлиян Петров призова учениците отговорно да спазват правилата и мерките, а родителите да имат активна роля в превенцията срещу COVID-19. По думите му здравното министерство е пропуснало да задължи родителите да не пускат болните си деца на училище. Глобата от 1000 лева би играла възпираща роля срещу такива безотговорни действия.

Петров допълни в предаване по „бТВ“, че е против домашната форма на обучение, но мнението му не беше подкрепено от Председателя на инициативния комитет за качествена и иновативна образователна система – Васил Николов.

Николов опонира на Димитров като каза, че предложението на синдиката за размера на глобата е нелепо и подкрепи дистанционната форма на обучение. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments