10 години затвор за рецидивист, блудствал с 14-годишна пред дома ѝ във Варна

0
80
Насилие над дете
Насилие над дете. Илюстративна снимка

32-годишен мъж бе осъден на 10 години „лишаване от свобода“, след което бе признат за виновен, че е извършил грабеж чрез физическо насилие, както и блудствени действия спрямо малолетно момиче във Варна.

Обвиняемият призна фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт, поради което съдът бе задължен да намали с 1/3 размера на наказанието.

Случаят е от 13 февруари тази година, когато непълнолетно момиче се прибирало от магазина. Когато стигнало до дома си подсъдимият я последвал и задържал. Като използвал сила, извършил блудствени действия с нея и поискал да му даде пари. Тъй като момичето казало, че няма, той отворил чантата и́ и взел оттам 15 лева. В един момент пострадалата успяла да позвъни по телефона на майка си, след което той избягал изплашен.

Мъжът е осъждан многократно, като има 16 влезли в сила присъди основно за престъпления срещу собствеността, а през последните години и за посегателства срещу личността.

Варненският окръжен съд определи, че наказанието за извършения грабеж е 12 години затвор, а за блудствените действия с 14-годишно момиче – 7 години. След задължителната редукция те бяха намалени съответно до 8 години и до 4 г. и 8 месеца.

Съдебният състав прецени, че следва да увеличи с 2 години, като по този начин обвиняемият ще излежава присъда от 10 години затвор.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments