10 души са задържани при спецакцията в Карнобат, от ОДМВР-Бургас разкриват каква е била схемата им

0
1572
Спецакция в Карнобат
Спецакция в Карнобат. Снимка: ОДМВР-Бургас

10 души са били задържани при мащабната спецакция в карнобатския квартал „Калайджийски“. Припомняме, че тя се провежда от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ със съдействието на „Жандармерията“ и ОДМВР-Бургас. Операцията е насочена към неутрализиране на организирана престъпна група, развиваща престъпната си дейност основно на територията на България и в частност в Карнобат.

Касае се за група лица, извършващи измами в особено големи размери. Същите обясняват, че са представители на големи турски и германски банки, като убеждават жертвите си, че ще им уредят банкови кредити в размер от 100 000 до 40 000 000 евро, за да подпомогнат производствената си дейност. За извършваната престъпна дейност е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече 3 години и съставляващо престъпление по чл. 209 от НК. За създадената група с користна цел – престъпление по чл. 321 Ал. 3, т. 2 вр. с ал. 2 от Наказателния кодекс.

От сутринта на 9 адреса в карнобатския квартал се извършват арести и претърсвания. Към момента са задържани 10 души, като предстои обобщаване на информацията за ролята на всеки един от тях в организираната престъпна група, както и повдигнато на обвинения. Акцията се провежда под надзора на Специализираната прокуратура /СП/ и Следствения отдел към СП.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments