10 дни след жестокия побой над студент: ОДМВР-Бургас разкри дали извършителят още е на свобода

Пребитият студент Владимир Радев предизвиква гражданско недоволство в социалните мрежи

3
630
Соченият за извършител на побоя
Соченият за извършител на побоя. Снимка: Иван Ерменков, Фейсбук

Бруталното нападение над студента Владимир Радев от София предизвика сериозно обществено недоволство в социалните мрежи. Хората са възмутени, че 10 дни след случката, извършителят все още не е намерен и арестуван, въпреки че се предполага, че е охранител от фирма „Делта Гард“.

По този повод от Искра.бг се свързахме с ОДМВР-Бургас за коментар по казуса. Оттам потвърдиха, че има заподозрян и се работи активно по случая. Говорителят на полицията Цветелина Рандева уточни, че се проверяват трудовите договори на всички служители, които са били на работа в злополучната нощ.

В социалните мрежи се организиран протест под надслов „Да нахраним с гигантска пица носещите жилетки на Делта Гард“. Той ще се проведе на 20 юли в София. Организаторът на събитието пише:

„Приятели, предлагам да изпечем гигантска пица, с която да нахраним всички носещи жилетки на „Делта Гард“, за да не се налага никога повече да разбиват челюсти. Дрескод: Жълта жилетка на „Делта Гард“.“

В нощта на инцидента група студенти празнували „Джулай Морнинг“ на плажно заведение в Черноморец. Един от тях Владимир Радев се е притекъл на помощ на приятел, след като последният е получил шамар от мъж, носещ жилетка на „Делта Гард“. Радев попитал защо приятелят му е бил ударен, но в резултат на това самият той бил жестоко пребит с бокс, като в последствие е със счупена челюст на три места.

След инцидента Антон Великов, представител на „Делта гард“, коментира, че нападателят не е техен служител и че са извършили проверка по снимка. Но в социалните мрежи хората продължават да разпространяват снимки и информация за предполагаемия нападател.

„Министерство на вътрешните работи, само вие ли не знаете, че мутрите се завърнаха на родното Черноморие?!?“, пише един от потребителите във Facebook.

Заведението, където се е случил инцидентът, потвърди за случката и заяви, че „тук става въпрос за превишени права и безразсъдното поведение на служител от охранителна фирма“. В момента на студента е поставена шина говори трудно и се храни със сламка.

Случаят продължава да предизвиква остри реакции в обществото, като мнозина настояват за по-бързи и категорични действия от страна на властите.

Организира се събитието „Да нахраним с гигантска пица носещите жилетки на Делта Гард“

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Меси
Меси
7 дни по-рано

В охранителните фирми в България масово работят мутри, това е положението. Като няма закони, ще си правят каквото си искат…

АаАа
АаАа
7 дни по-рано
Reply to  Меси

Не съм съгласен. Има много читави сред тях.

trackback

[…] 10 дни след жестокия побой над студент: ОДМВР-Бургас раз… […]