10 000 деца, ученици, учители, културни и просветни дейци се включиха в празничното шествие в Бургас

0
220
Шествие
Шествие. Снимка: Искра.бг

Около 10 000 деца, ученици, учители, културни и просветни дейци преминаха празнично през централната част на Бургас с шествие, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност – 24 май. Малко преди то да започне кметът Димитър Николов коментира пред журналисти:

„Честит празник! Това е празникът на празниците за нас! Миналата година участваха около 7000 участници в тържественото шествие, тази година очакваме повече – около 10 000. Времето е прекрасно! Благодаря на всички деца, ученици, преподаватели, от детски градини. Благодаря на родителите им. Надявам се да видим един красив празник днес в Бургас, защото всички го заслужаваме!“

Директорът на Профилираната гимназия за романски езици „Георги Стойков Раковски“ в Бургас Радостина Костадинова, която тази сутрин получи една от най-престижните награди на Министерството на образованието и науката, благодари за нея и пожела на всичките си колеги и ученици много успехи. Чуйте в следващото видео:

Тържественият строй на детските градини беше предвождан от ДГ „Звънче“, която тази година празнува 50-годишен юбилей. Част от децата бяха пременени като красиви мажоретки и не криеха радостта си.

В общоградското отбелязване на 24 май се включиха още 32 детски градини, 44 училища, представители на четирите университета в Бургас, читалища и културни институти.

Музикални и мажоретни ученически състави ще допринесоха за доброто настроение на всички участници, родители и гости на града.

24-майско шествие, предвождано от бургаското духовенство, започна в 10:30 часа на ул. „Александровска“, като строят стигаше до площад „Тройката“. Той премина през ул. „Алеко Богориди“ и стигна до Балюстрадата до Културен център „Морско казино“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments