1 млн. лева са нужни за ремонт на инфраструктурата на ГКПП „Гюешево“

0
168
ГКПП
ГКПП "Гюешево", Снимка: Скрийншот от Google Maps

1 милион лева са нужни, за да бъде ремонтирана инфраструктурата по гранично контролно-пропускателния пункт „Гюешево“. Това пресметнаха специалисти, след като оцениха пътните платна, маркировките, огражденията и други. Има изготвена проектно-сметна документация.

Предвижда се парите да бъдат осигурени от Агенция „Митници“. Служители на пункта коментират пред „БНР“, че е изключително лошо състоянието на всички съоръжения – от платната за „вход“ и „изход“, които са шест, през бариерите, които са износени изкривени, до подходите към пунктовете, особено този на тировете и кантарите.

Пунктът е разположен на 1100 метра надморска височина. Припомняме, че през пролетта по време на дъжд покривът над обслужващите трасета и звена протече. Дежурната смяна трябваше да работи през цялата нощ под течовете.

Всички съоръжения и апаратури, будките и административната сграда, са разположени на площадка, която е с големина приблизително 12 декара. Тя също трябва да се преасфалтира.

Едно от платната, по което се влиза от Северна Македония, е в изключително тежко състояние. Служители обясниха, че участъкът затворен от месеци, за да не се стигне до тежки произшествия. Те споделят още, че сами са запълвали дупките по платното, което води към кантара, с пясък или случайни материали, за да не пропадат тировете.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments