1 кг злато и нелегални цигари откриха митничари в кабината на камион

0
189
Злато
Злато. Снимка: Агенция Митници

Шофьор се е опитал да пренесе контрабандно 1 кг злато и нелегални цигари, съобщиха от Агенция „Митници“.

Митничари от ГД МРР откриха 1046 грама изделия от жълт и бял метал и 178 кутии цигари, без български бандерол, скрити в кабината на товарен автомобил с турска регистрация. Камионът пътувал от Турция за Румъния през България и бил отклонен за проверка в района на Дунав мост при Русе. Недекларираните предмети били открити зад тапицерията на кабината на влекача. Експертиза установява, че бижутата са пръстени, обици, синджири и висулки от злато с различни примеси, с обща стойност 59 229 лв.

Укрити по подобен начин митническите служители откриват и цигари – общо 3560 къса (178 кутии). Шофьорът обяснил, че златото му било дадено от друг, за да го пренесе нелегално от Турция до Румъния, а цигарите превозвал за себе си.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел „МРР Дунавска“ под надзора на ОП Русе. Сключено е споразумение като ювелирните изделия са отнети в полза на държавата, а на нарушителя е наложена глоба в размер на 20 000 лева, както и три годишна условна присъда с пет години изпитателен срок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments