
Кой не обича напукани сладки – онези пръхкави, шоколадови хапки, които се топят в устата? Тази рецепта е оригиналната версия на този десерт и е не само лесна, но и много бърза. Времето за приготвяне е само 10 минути, а резултатът ще впечатли всички у дома.
За тази рецепта ще ви трябват няколко основни съставки, които вероятно вече имате в кухнята си: 2 яйца, половин чаша захар, половин чаша олио, ванилия, две супени лъжици какао, две чаши брашно, един пакет бакпулвер /10 г/ и пудра захар за овалване.
Започнете, като разбъркате яйцата със захарта, докато се получи гладка смес. След това добавете ванилията и олиото, като разбъркате отново, за да се смесят съставките. В отделна купа смесете брашното с бакпулвера и какаото. Постепенно добавяйте тази суха смес към течната, като разбърквате, докато получите гъсто тесто.
Покрийте тестото с фолио и го оставете в хладилника за няколко часа, за да стегне добре. Това ще направи оформянето на сладките по-лесно.След като тестото е готово, откъснете малки парчета, с размер на орех, и ги оваляйте в пудра захар. Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за около 10 минути. Оставете ги да изстинат добре, преди да ги сервирате.
Ако използвате натурално какао, вкусът на сладките ще бъде по-наситен и ароматен. Задължително охладете тестото преди оформяне, за да постигнете перфектната форма на сладките. След като изстинат, те стават по-пръхкави и вкусни, така че дайте им време, преди да ги опитате.
Напуканите сладки са класически десерт, който може да се приготви бързо и без усилия. Тази оригинална рецепта е идеална както за празнични поводи, така и за обикновени дни, в които искате нещо сладко и вкусно. Сервирайте ги с чаша кафе или чай и споделете радостта от приготвянето им със семейството и приятелите си.
Рецепта за домашен Бейлис: Кремообразен ликьор само за 10 минути





