Нахут по италиански: Нестандартна печена наслада, която ще изненада вкусовете ви

Солено „кексче“ с тиквички и нахутено брашно превзема съвременната кухня – лесно, вкусно и без месо

0
55
Нахут по италиански
Нахут по италиански. Снимка: Искра.бг

Нахутът продължава да доказва, че е сред най-гъвкавите и полезни продукти в модерната кухня. Този път представяме една изненадваща рецепта, вдъхновена от Южна Италия, която съчетава вкусовете на фарината, индийските пакори и домашния уют на печените зеленчуци. Наричана още „зеленчукова скарпация“, това ястие се приготвя с нахутено брашно, свежи тиквички и ароматен пармезан – без глутен, без месо и с максимум вкус.

Продукти:

2 средни тиквички
1 глава червен лук
1 чаша нахутено брашно
½ чаша настърган пармезан (може и без, за веган вариант)
½ чаша вода
2 с.л. зехтин
Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете тиквичките и лука на тънки филийки.

Смесете в купа брашното, водата, зехтина, солта и черния пипер до получаване на гладка смес.

Добавете зеленчуците и сиренето, разбъркайте добре.

Изсипете сместа в намаслена тавичка и загладете повърхността.

Печете 30 минути на 200°C – или до златисто и леко хрупкаво отгоре.

Сервирайте с кисело мляко, салата или просто с чаша вино. Подходящо както за вегетарианци, така и за всички, които търсят вкусна промяна в ежедневното меню. Това печено нахутено вълшебство е доказателство, че готвенето с въображение и качествени съставки води до невероятни резултати.

Присъединете се към нашия Телеграм

Хороскоп за 18 май 2025 г.: Ден за стабилност, нови идеи и дълбоки прозрения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете вашия коментар!
Моля, напишете името си тук