Летен хит в кухнята: Ягодов чийзкейк без печене

Когато жегата не ви оставя желание да пускате фурната, на помощ идват десертите без печене

0
1754
Ягодов чийзкейк
Ягодов чийзкейк. Снимка: Искра.бг

Когато жегата не ви оставя желание да пускате фурната, на помощ идват десертите без печене. А какво по-подходящо за сезона от нежен, освежаващ ягодов чийзкейк? Тази рецепта е бърза, лесна и не изисква никакви специални умения. Подходяща е и за изненадващи гости, и за лека семейна почерпка в края на деня.

Необходими продукти:

За основата:
200 г бисквити (чаени или маслени)

80 г разтопено масло

За крема:
400 г крема сирене (тип Philadelphia)

200 мл сладкарска сметана (приготвена на сняг)

80 г захар

1 ч.л. ванилия

За ягодовия слой:

300 г пресни ягоди

2 с.л. захар

1 ч.л. лимонов сок

1 желатин (около 10 г)

Начин на приготвяне:

Пригответе основата:
Смелете бисквитите на трохи и ги смесете с разтопеното масло. Притиснете сместа в малка форма (около 20 см) с подвижен ринг или подходяща тава. Оставете в хладилника да стегне, докато подготвите крема.

Направете крема:
Разбийте крема сиренето със захарта и ванилията до гладкост. Добавете внимателно разбитата сметана с шпатула. Изсипете крема върху бисквитената основа и отново приберете в хладилника за поне 30 минути.

Подгответе ягодовия топинг:
Смесете ягодите със захарта и лимоновия сок, пасирайте. Разтворете желатина според указанията на опаковката и го добавете към ягодовото пюре. Оставете да се охлади леко, след което изсипете върху крема.

Охладете:
Приберете чийзкейка в хладилника за поне 4 часа, най-добре за една нощ.

Ягодов чийзкейк
Ягодов чийзкейк. Снимка: Искра.бг

Съвет:
Преди сервиране украсете с още свежи ягоди, листенца мента или парченца бял шоколад. Резултатът – неустоимо лек и свеж десерт, който ще ви донесе истинска лятна наслада.

Присъединете се към нашия Телеграм

Лятна мусака с тиквички и ориз: вкус от градината на баба

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, напишете вашия коментар!
Моля, напишете името си тук