Служители на обществения транспорт в Северен Рейн-Вестфалия стачкува в четвъртък

0
450
Метро в Германия
Снимка: Pixabay

Служителите в обществения транспорт на германската провинция Северен Рейн-Вестфалия са съобщили, че ще стачкуват в четвъртък. Предвижда се автобусите и релсовият транспорт – метро и трамваи, да останат в депата през целия ден, съобщиха от българското външно министерство. Оттам уточняват, че се очаква наземните влакове (S-Bahn) и междуселищните влакове да продължат да изпълняват разписанията си по план и съгласно утвърдените маршрути.

Стачните действия могат да засегнат хиляди граждани, включително в столицата на провинцията Дюселдорф, както и в градовете Кьолн, Дортмунд, Дуисбург, Бон и Мюнстер.

Според последната информация на Генералното ни консулство във Франкфурт днес ефективни стачни действия има в провинция Хесен. Сред засегнатите градове там попадат Франкфурт, Висбаден, Дармщат, Офенбах и др.

Във връзка с възможни до края на седмицата стачни действия на работниците в обществения транспорт в различни германски провинции от МВнР препоръчват на гражданите за актуална информация да следят интернет-сайта на германския Профсъюз на работниците от обществените услуги www.verdi.de.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към генералното консулство на Република България във Франкфурт на следните телефонни номера: +49 69 509278 1320, +49 69 509278 13 10, а също и на имейл адреса на генералното консулство: consulate.frankfurt@mfa.bg.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments