При мащабна спецакция откриха нива и оранжерия с марихуана в Пазарджишко

0
383
Марихуана
Снимка: МВР

Мащабна специализирана операция срещу разпространението на наркотици е била проведена на територията на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Тя е била под надзора на Окръжната прокуратура.

Служителите на реда са открили нива с марихуана, която е в труднодостъпен район в землището на панагюрското село Поибрене. Според полицията мястото не е било избрано случайно. В нивата е имало 547 растения канабис. Готовата продукция е била сушена наблизо. Иззети са били общо над 67 килограма листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 килограма зелена листна маса.

Двама са били арестувани. Те са от Петрич – на 51 и на 30 години. Счита се, че те са стопани на нарконивата, като са се занимавали и с отглеждането, и с обработката на канабиса.

Марихуана
Снимка: МВР

Мъжете са били привлечени като обвиняеми като са задържани за 72 часа с прокурорска заповед.

Освен това криминалисти са извършили претърсване на два имота в пазарджишкото село Овчеполци. Там също е била открита марихуана. На единия адрес е била намерена цяла оранжерия с 19 растения. Мястото е било обитавано от 26-годишен мъж, който е бил задържан.

Вторият имот е бил необитаем, като там са били открити близо 67 килограма зелена листна маса и 2,4 килограма изсушена марихуана. По случая е арестуван 36-годишен мъж от Панагюрище. Той е заподозрян, че е стопанин на имота.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments