Задържаха за хулиганство стар познайник на полицията в Бургас

0
154
Задържан
Задържан. Снимка: МВР, Архив

Мъж е задържан за 72 часа в ареста по обвинение за хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество и за престъпление против дейността на държавни органи на властта, предаде Районна прокуратура – Бургас.

Оттам допълниха, че на 31 август в Бургас, в игрална зала „Елит“, в к-с „Изгрев“, бл. 106 и в игрална зала „Версай“, намираща се в същия комплекс, в условията на продължавано престъпление, подсъдимият Владимир Г. от Бургас противозаконно повредил чужди движими вещи – общо 10 броя игрални автомати, 1 брой лаптоп и 1 брой компютър на обща стойност от около 17 800 лв., собственост на различни юридически лица.

На хулигана е повдигнато и второ обвинение и за това, че на същата дата отново в морския град, на горепосочените места, в условията на продължавано престъпление и в съвкупност с деянието по т. 1, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като блъскал и чупел намиращите се в игралните зали вещи, обиждал арогантно и удрял безразборно намиращите се вътре клиенти.

На Владимир е повдигнато и трето обвинение, а именно за това че на 31 август, в  Бургас, в съвкупност с горепосочените деяния, противозаконно пречил на орган на властта – на командира на отделение в сектор „ООР“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас, на мл. инспектор в сектор „ОП“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас и на ст. полицай при Пето РУ на ОДМВР-Бургас да изпълнят професионалните си задължения, като след многократно издадени устни разпореждания „Спри на място!“, не изпълнил разпоредбите на органите на полицията и направил опит да избяга, с цел да не бъде заловен и да осуети разкриване на престъплението, а след като бил настигнат от униформените оказал яростна съпротива при задържането му, като ги блъскал и им нанасял удари. 

В процеса на разследването е установено, че обвиняемият, без да е предизвикан по какъвто и да е начин, е влязъл първо в едната, а след това в другата игрална зала и с телескопична палка започнал да нанася удари по игралните автомати и служебните компютри, с което им е нанесъл съществени повреди. След подаване на сигнал на тел. 112 и пристигането на служителите на 05 РУМВР-Бургас, подсъдимият се е опитал да избяга, а при задържането му е оказал яростна съпротива на полицейските служители.

Престъплението се класифицира като незаконно посягане срещу собствеността и повреда на чужди вещи на значителна стойност. Става дума и за нарушаване на реда и общественото спокойствие, както и престъпление срещу държавните органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции – чрез оказаната яростна съпротива на обвиняемия при задържането му от служителите на МВР.

Задържаният е осъждан за нанасяне на телесни повреди, за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив и други престъпления, като е търпял и ефективни наказания, но към датата на извършване на гореописаните деяния е реабилитиран. Предстои днес Районен съд-Бургас да насрочи заседанието си.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments