Здравният министър ще предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка

0
53
Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов, Снимка: Скрийншот от видео на bTV

Утре министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще внесе доклад в Министерския съвет за удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас до края на септември. Това стана ясно по време на посещение на ресорния министър във Варна, предаде „БНТ“.

През изминалите 2 седмици спрямо предходните 2 заболеваемостта в страната намалява. Министър Ангелов добави, че не се предвижда засилване на мерките, ако цифрите останат такива. Той определи като „грозна лъжа“ твърдението, че през есента маските навън пак щели да бъдат задължителни.

От сряда в морската столица ще започне работа координационен център, чрез който ще бъдат разпределяни пациентите по болничните заведения. Новото звено ще се помещава в Инфекциозната клиника към МБАЛ „Св. Марина“, която е разположена на територията на комплека на МБАЛ „Св. Анна“.

„Всяка една линейка, която пристига с пациент, който има нужда от лечение, ще се преценява на място от дежурния инфекционист и той ще разпределя този пациент в кое лечебно заведение да бъде насочен за болнично лечение“, добави министър Ангелов.

Към момента леглата за лечение на пациенти с коронавирус в областта са достатъчно, отчете министърът. По думите му при евентуален ръст на заболелите, отделения ще бъдат открити в още две болници – МБАЛ-Девня и в Еврохоспитал

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments