Четвърта блокада изненада – протестиращите са пред сградата на „БНТ“

0
96
Блокада БНТ
Снимка: Скрийншот от видео във Facebook

Протестиращи блокираха преди минути сградата на обществената телевизия „БНТ“. Шествието е тръгнало от „Орлов мост“ в 08:00 часа като се е повело отново от лидера на ГД „БОЕЦ“ Георги Георгиев, съобщиха от „bTV“.

От гражданското движение се бяха заканили, че днес ще направят своята четвърта „блокада-изненада“, но не се знаеше къде ще бъде, а беше обявено само, че ще се блокира „една от най-важните институции-бухалки на мафията“Предишните изненадващи блокади бяха на КПКОНПИ, ЦИК и Министерството на правосъдието.

Ниското доверие на гражданите към Националната телевизия било резултат от водената политика на ръководството, поради което се искало и тяхната оставка. Това съобщи съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов. Допълни, че се иска по-голям натиск върху властта, за да се стигне до предсрочни избори, които настоящите управляващи да не сварят „да купят“.

Преди хората да се отправят към сградата на „БНТ“ бившият омбудсман и настоящ предсетател на „Изправи се.бг“ Мая Манолова съобщи за полицейски тормоз над един от служителите ѝ. Стана ясно, че в дома на родителите на Тихомир Василев се е извършило претърсване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments