Граждани отиват утре на „Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка“

0
260
Алепу
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

Граждани се организират да отидат на „Плаж на подпорна стена Алепу за #оставка!“ утре между 17:00 и 19:30 часа. За това съобщиха от гражданската инициатива „Море без бетон„, които са организатори на утрешното мероприятие.

В разгара на политическата криза у нас да напомним отново за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни. Заради презастрояването по Черноморието ни, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките… Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре!

Организаторите са избрали точно Алепу защото смятат, че „подпорната стена“ там се е превърнала в символ на „корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни“. Събирането ще постави като тема и гражданските протести „в контекста на крещящата необходимост от адекватна и реална съдебната реформа“.

В събитието активно щели да се включат представители на Инициатива „Правосъдие за всеки“, защото се счита за нужно върховенството на правото, за да се опази и демокрацията, и природата.

По-рано същия ден активистите щели да бъдат и на парк Росенец – на Dogan Saray Beach Festival – „Искаме Доган да уволни Борисов!“. Оттам ще вземат по един камък (могат да бъдат донесени камъни отвсякъде), за да направят пред „подпорната стена“ на Алепу „грамада – подарък от Росенец“.

Грамада на гражданското ни недоволство и в знак на желанието ни за законност.

Събитието на Алепу е изцяло гражданска инициатива и се провежда с подкрепата на Инициатива „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев Бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments