Стотици граждани и симпатизанти на ПП „Възраждане“ искат да връчат оставката на главния прокурор

0
237
Стотици се събраха пред кабинета на Иван Гешев
Снимка: Скрийншот от видео във Facebook

Стотици граждани и симпатизанти на политическа партия „Възраждане“ се събраха пред кабинета на главния прокурор Иван Гешев. Хората отидоха на булевард „Витоша“ 2 по три причини.

Те искат да връчат на Иван Гешев оставката за подпис. Освен това желаят да му дадат заповедта за граждански арест и да подадат сигнал за нарушенията, които според тях е извършил.

„Хората са стотици и няма да си тръгнат. Намират се пред кабинета му“, съобщиха от „Възраждане“.

В същото време днес е 29-ият ден на протестите на хиляди български граждани с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Демонстрациите започнаха именно след акция на прокуратурата в Президентството и извършените арести.

До момента обаче неколкократно Иван Гешев е заявявал, че няма причина да си подава оставката, защото се борел срещу престъпността у нас.

Засега не се очертава в гласа на хилядите български граждани да се вслуша и правителството. Малко по-рано след Съвет на коалицията Валери Симеонов категорично обяви, че кабинетът остава. С поста си няма да се раздели и премиерът Бойко Борисов. От управляващото мнозинство не виждали друг вариант за министър-председател. А правителството и парламентът имали да свършат още много работа. Затова изборите щели да се проведат през пролетта на следващата година.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments