Бивш британски министър-консерватор е арестуван по подозрение за изнасилване

0
74
Лондон, Англия.
Снимка: Пиксабей

Бивш министър от консерваторите (наричани “Тори” на Острова) е арестуван по подозрение за изнасилване, съобщава “Sky News”. Според информацията депутатът е обвинен от млада жена, която е работила в парламента. Той беше задържан и отведен в полицейски участък в източен Лондон в събота сутринта и бе освободен под гаранция същия ден вечерта. В изявление на полицията се казва:

“В петък, 31 юли, Столичната полицейска служба получи обвинения във връзка с четири отделни инцидента, включващи обвинения в сексуални престъпления и нападение.”

Твърди се, че тези престъпления са се случили на адреси в Уестминстър, Ламбет и Хакни между юли 2019 г. и януари 2020 г. Службата започна разследване на обвиненията.

“Мъж в 50-те си години беше арестуван в събота на 1 август по подозрение за изнасилване.”

Историята се появи за първи път в The Sunday TimesSky News разбира, че жалбата на жената е била докладвана на колега депутат, който я повдига с помощта на главния прокурор Марк Спенсър и с Джейкъб Рийс-Мог, лидерът на Камарата на общините. След това жената отива в полицията. В изявление на Консервативната партия се казва:

Ние приемаме всички твърдения от този характер изключително сериозно. Тъй като този въпрос сега е в ръцете на полицията, би било неуместно да се коментира допълнително.”

В изявление на Спенсър казва: “Главният прокурор приема изключително сериозно всички обвинения за тормоз и злоупотреба и силно насърчава всеки, който се е обърнал към него, да се свърже със съответните органи, включително независимата схема на жалбите и обвиненията към парламента, за да може официално да извърши независими и поверителни разследвания.”

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments