Мартин Трифонов, който уби малката Кристин, обжалва доживотната си присъда

0
881
Мартин Трифонов
Снимка: МВР

Мартин Трифонов, който беше осъден за жестоко убийство на малката Кристин от Сотиря, обжалва присъдата си. Припомняме, че през януари съдът в Сливен му определи най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна за убийство по особено жесток начин, опит за изнасилване и блудство.

Делото на втора инстанция ще бъде на 14 юли. То ще бъде гледано от Бургаския апелативен съд. 21-годишният мъж призна вината си, но изменения в закона елиминираха възможността да му бъде присъдена намалена присъда.

Осъденият трябва да плати общо 600 000 лева на майката, дядото и бабата на момиченцето за нанесени неимуществени вреди.

През февруари адвокатът на Трифонов – Дойчин Дойчев съобщи, че ще обжалва присъдата, но отказа да разкрие мотивите. Броени дни след това роднини и приятели на Кристин протестираха срещу обжалването на присъдата за тежкото престъпление. Насрочването на дата отне около 6 месеца.

Тежкото престъпление беше извършено на 15 август 2019 г., а младият мъж беше хванат след почти 24-часово издирване. По време на ареста си беше ранен, след като е оказал съпротива. След това имаше няколко протеста и бдения, при които гражданите поискаха да се отмени съкратеното съдебно следствие и доживотен затвор без право на замяна за убиеца на детето. Трифонов беше признат за виновен за извършването на 3 тежки престъпления убийство по особено жесток начин, блудство и опит за изнасилване на момиченцето.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments