В Бургас се провежда регатата „Черноморец Бургас“

0
200
Регата

Националната ветроходна регата се провежда в Бургас. Състезанието започна на 25 юни и приключва днес с финалите и награждаването на победителите. Регатата е организирана от „Яхт клуб Черноморец“ и се провежда за 12-та поредна година. Искра.бг успя да се свърже с главния треньор на клуба Марина Димитрова, която разказа подробности за състезанието:

„Регатата се казва „Черноморец Бургас“, защото е организирана от нашия клуб. Отличава се с една демонстративна гонка, която правим вече втора година. Тя е за жителите и гостите на Бургас, за да видят какво представлява спорта ни. В нея участва най-малкият клас във ветроходството. Участниците в състезанието са между 150 и 200, а в гонката около 60. Демонстративната гонка е разположена по същия начин като обикновените гонки. Отново има съдии, на същия принцип е на състезанието. Прави се в по-плитки води – на Морска гара, за да могат да я гледат хората.“

Самата Марина Димитрова е участвала няколко пъти в състезанието. Била е 5 години в националния отбор на България. Много пъти е печелила регатата. Ставала е и републикански шампион.

Главен треньор е на клуб „Черноморец“ от две години. Средно състезателният отбор е от около 20 човека.

Тази година от клуб „Черноморец“ двама състезатели достигнаха до финала в клас „Лазер“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments