Съседка с емоционален разказ за отношенията между Дарина Министерска и убиеца й Викторио Александров

0
3062
Дарина Министерска
Снимка: Facebook

Родителите на Дарина превърнаха гроба й и на единствената им внучка в светилище. Не пропускат и ден да отидат на гробището. Цялата си любов дават в последното им убежище. Това сподели в много емоционален разказ Ирина Йорданова пред Софийския градски съд (СГС). Жената е адвокатски помощник и съседка на убитите през 2018 година Дарина Министерска и дъщеричката й Никол. Подсъдим е Викторио Александров, с когото майката е живеела на семейни начала, пише „24 часа“.

Йорданова беше разпитана по делото. Тя описа последните дни на убитата. Най-емоционалният момент от разказа й бил за късния следобед на 29 октомври 2018 година, когато родителите на Дарина – Георги и Ваня Министерски, намерили мъртво единственото си дете.

„В апартамента беше тъмно. Георги запали лампата и видяхме тялото на Дарина проснато в хола. Той се приближи и каза: Мъртва е. Ваня започна да пищи.“

Малко преди това тя и семейството са се засекли във входа на блока, който се намира на улица „Бели Дунав“ в столичния квартал „Надежда“ 4, където живеели Дарина, Викторио и 1-годишната им дъщеричка Никол. Броени дни преди убийството, мъжът се изнесъл, след като Дарина поискала да се разделят заради постоянен тормоз.

След като дълго време младата жена не вдигала телефона си, родителите й решили да проверят какво се случва. Те отишли до жилището, звънели, но никой не им отварял. На жилищната площадка срещнали Йорданова. Първо Министерски се обадил на телефон 112, а след това и съседката. Оттам им обяснили, че след като няма сигнал, не могат да изпратят екип и е най-добре да извикат ключар. Вече било късно и такъв не успели да намерят. Заради това потърсили стълба, за да може Георги да влезе в апартамента, кой бил на 1 етаж. И такава не намерили. След това бащата помолил Йорданова да донесе инструменти, с които да опита да отвори.

„Силно притеснен, Георги все пак успя с отвертките да отключи.“

Малката Никол не била в жилището. Припомняме, че няколко часа след това Викторио убива дъщеря си в изоставена сграда край София.

Ирина Йорданова сподели, че се чувства безкрайно виновна за това, че не е настоявала Дарина да бъде по-внимателна. Описва я като прекрасна, усмихната и лъчезарна. Споделеното, разказано през сълзи, разстрои много присъстващите в съдебната зала и повечето хора се разплакаха. Жената заяви още, че двете с убитата са се сближили дни преди трагедията. На 26 октомври Дарина й писала по „Месинджър“:

„Мъжът ми ме удари и аз го изгоних.“

След това я попитала какво да прави. Добавила, че Викторио се е опитал да я ритне по главата. Тогава Йорданова я разпитала подробно за отношенията им. Тя била притеснена от няколко момента в разказа на Министерска. Единият – спор между двамата заради куче, изпратено да живее в дома на родителите на Викторио след раждането на Никол. Мъжът тормозил жена си заради домашния любимец, карал я да му дава големи суми заради храната му.

Другият бил свързан с жилището в „Надежда“, което било дарение на Министерска от баба й и дядо й. Когато Никол се родила, двойката нямала брак, нямали и правни познания. Дарина предложила дъщеря й да носи фамилията и на двамата. Викторио бил съгласен при условие – ако Дарина му прехвърли наследствения имот.

Младата жена се притеснявала и от това, че Викторио държи пистолет в дома им. Той бил пъхнат в кутия от обувки. Споделила, че през съвместния им живот се чувствала ревнувана и неоценена. След раздялата им тя се надявала с бившия си да запазят добри взаимоотношения. Адвокатка дори изготвила споразумение, за да не се стигне до съдебни дела.

По време на процеса стана ясно още, че през есента на 2018 година Викторио е заплашил и бащата на Дарина – Георги. Мъжът е подал сигнал във Второ РПУ и била образувана прокурорска преписка, която беше приложена към делото за двойното убийство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments