Без карантина за пристигащите от Нидерландия

0
195
Карантина
Снимка: Pixabay

Хората, пристигащи в България от Кралство Нидерландия, не подлежат на 14-дневна карантина, съобщи министерството на здравеопазването.

Карантината остава за всички лица, които пристигат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия и Република Португалия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора. Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев влиза в сила от утре, 15 юни, като в нея могат да бъдат прочетени и съответните изключения.

Пътуващите от България могат за момента да пътуват до редица европейски държави без да бъдат поставяни под карантина там, по данни на МВнР към 12 юни, предадоха от „NOVA“. За 7 от тях достъпът ни е свободен – Естония, Латвия, Словакия, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. При пътуване до 4 от тях обаче бихме подлежали на двуседмична карантина при прибирането си в България – Швеция, Турция, Албания и Косово. Разрешено е влизането в Германия, Нидерландия, Швейцария и Босна и Херцеговина, но при определени условия (обикновено за транзитно преминаване или за граждани на страните). От 15 юни се очаква и още държави да облекчат мерките си, включително южната ни съседка Гърция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments