Протест срещу насилието над животни – искат край на безнаказаността

0
138
Куче
Снимка: Pixabay, Архив

Протест срещу насилието над животните се организира днес от 13:30 часа пред Министерски съвет в София. Целта му е да се поиска прилагането на най-строги мерки срещу хора насилващи умишлено животни. Протестиращите смятат, че извършителите на такива остават ненаказани.

Протестът се очаква да приключи до 17:00 часа. За него първи ви съобщихме преди два дни от Искра.бг. Тогава организаторите призоваваха и гражданите от други градове да излязат пред местните прокуратури.

За повода да се организира такъв протест сега разказа пред „БНР“ един от организаторите – председателят на Асоциация „М&М – Помощ на животните – БГ“ Мартин Янчев. Той подчерта, че случаите на насилие над животни са се удвоили спрямо миналата година. След подписка с незадоволителен отговор тогава се е решило да излязат да изкажат лично притесненията си пред Министерски съвет.

В подписката срещу зверствата през 2019 година са се включили над 2500 души. Била е изпратена към четири прокуратури с питанията какво се е случило с извършителите и докъде са стигнали досъдебните производства и преписките. Липсата на положителен отговор кара нещата да ескалират. Сега излизат на протест, за да поискат закона да наказва извършителите на такива зверства. Не искат това да се решава със саморазправа от страна на гражданите. За целта днес ще се иска и среща с премиера Бойко Борисов.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments