Разпространението на COVID-19 в България можем да следим и онлайн

0
350
Интерактивна карта
Снимка: Скрийншот от страницата на Интерактивната карта

Всеки, който иска, може да следи разпространението на COVID-19 в страната ни и онлайн чрез българската интерактивна карта. Тя е достъпна през мобилен телефон и компютър през сайта на „ЕСРИ България“, пише „бТВ“.

Платформата събира и обобщава данните от Оперативния щаб ежедневно под формата на графики. По този начин се спестява търсенето от различни източници.

Катерина Кузманова от организацията обяснява, че върху картата са представени къде се намират установените случаи у нас и какъв е броят на излекуваните и починалите хора.

Алгоритъм показва как се е развила епидемията в България в дни. Платформата е разработена като същата на университета „Джон Хопкинс“ в САЩ, който следи разпространението на коронавируса в света.

Припомняме, че през декември ученикът Ави Шифман на 17 години от Сиатъл направи подобна информационна база онлайн. Картата му беше единственият онлайн източник през декември и януари, който обобщаваше и онагледяваше в реално време данните за COVID-19, преди той да се разпространи по целия свят.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments