10-годишно дете дари спестяванията си на болницата в Добрич

0
446
Божидар и майка му Ели
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

10-годишният Божидар дари спестяванията си от 62 лева на болницата в Добрич. Той е събирал парите, за да си купи тротинетка, но впоследствие решава да помогне в борбата с COVID-19.

Добричката болница призова фирмите и гражданите от областта да помогнат с финансови средства, с които да се купят медицинска техника и предпазни средства за медиците от интензивните сектори, операционния блок и инфекциозното отделение. Тихомир Иванов записа емоционално обръщение, в което призовава да се помогне на болницата и след това го споделя в социалната мрежа. Той разчита на личните си контакти, а за 24 часа успява да събере около 5 лева от познати и приятели.

Тихомир споделя, че му се е обадила негова бивша съученичка. Тя искала да дари пари, но трябвало да отиде до дома й, защото майка й в момента била на кислородно дишане и не можела да я остави. По пътя получил обаждане от непозната жена, която му споделила:

„Добър ден! Моето момченце изкара от касичката си лично парички, иска да ти ги дари за кампанията“.

Божидар и майка му Ели Петкова попаднали случайно на призива.

„Стоим вкъщи, решаваме задачи, пишем домашни, гледаме из интернет какво има и съвсем случайно попаднахме на клипчето на Тихомир, който призовава кой с каквото и колкото може да помогнем на нашата болница в Добрич. Синът ми стана и каза: „Мамо, искам да си дам паричките.“

Божидар събирал парите от няколко месеца, за да си купи тротинетка, която да кара с приятелите си. Пред „NOVA“ споделя, че игрите с тях му липсват. Освен това, той тренира футбол и е вратар – пост, който сам избира.

„Моите родители винаги са ме учили да правя добро, за да се върне и на мен. Така, и аз възпитавам Божидар. Надявам се някой ден и той така да възпитава неговите деца“.

Към момента са дарени 67 хиляди лева на многопрофилната болница в Добрич за справяне с кризата, в резултат на COVID- 19. Сумата е дарена от общини, фирми, физически лица и неправителствени организации. Дарителите предоставят и дезинфектанти, медицинска апаратура и лични предпазни средства.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments