Amazon наема 100 000 нови куриери заради вълната от онлайн пазаруване покрай коронавируса

0
236
Amazon
Снимка: Amazon, Facebook

Amazon съобщи, че епидемията от коронавирус е предизвикала скок в онлайн пазаруването и сега интернет гигантът отваря 100 000 нови позиции на пълен работен ден и на непълно работно време в Съединените щати, за да бъде в крак с търсенето, информира “CNN”.

Работните места ще бъдат в центровете за изпълнение на поръчките на Amazon и нейната мрежа за доставки.

“Ние наблюдаваме значително увеличение на търсенето, което означава, че нуждите ни от работна ръка са безпрецедентни за това време на годината”, заяви онлайн гигантът в публикация в блога си в понеделник.

В събота компанията заяви, че клиентите могат да изпитат леко неудобство от по-дългите от обикновено срокове за доставка поради големия обем поръчки, тъй като коронавирусът продължава да се разпространява. Броят на случаите в САЩ надмина 4000 в понеделник, напомня изданието.

Това съобщение идва след като Amazon превърна ускоряването на доставките в ключова част от своята бизнес стратегия през изминалата година.

Компанията каза още в събота, че вече няма в наличност артикули на някои популярни марки, особено в категориите за домашни стоки. Проучване на CNN Business в понеделник показа, че сред нещата, които са в недостиг на сайта на Amazon, е и тоалетна хартия от няколко различни марки, както и част от дезинфектантите и мокрите кърпички.

“Вярваме, че нашата роля да обслужваме клиентите си и обществото като цяло в тези времена е критична и искаме да гарантираме, че хората могат да получат необходимите за тях продукти”, заявиха от компанията в публикацията в събота. “Работим денонощно с нашите дистрибуторски партньори, за да гарантираме наличността на всички наши продукти и да осигурим допълнителен капацитет за доставка на всички ваши поръчки”, подчертаха от онлайн гиганта.

В допълнение, към наемането на хиляди нови работници, Amazon заяви, че инвестира над 350 милиона долара за повишаване на заплащането на почасови служители, заемащи складови и дистрибуторски позиции до април. Компанията планира да заплаща допълнително 2 долара на час над основната ставка от 15 или повече долара, в зависимост от региона в Съединените щати, още 2 британски лири на час в Обединеното кралство и още 2 евро на час в много европейски страни, с които работи.

Компанията съобщи още, че се консултира с медицински и здравни експерти относно препоръчаните предпазни мерки за безопасност в рамките на своите съоръжения и е приложила “социално дистанциране на работното място”, както и подобрени условия за почистване.

По време на епидемията Amazon също трябва да дискутира ситуацията със своите партньори-продавачи.

По-рано този месец компанията заяви, че изтегля повече от 1 милион продукта, които са покачили неимоверно цените си или имат фалшива ефективност от реклама, свързана с тяхното действие срещу коронавируса.

“Ние активно следим нашия магазин и премахваме оферти, които нарушават нашата политика”, заяви компанията в своя блог пост този уикенд.

Превод: Диана Тодорова

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments