Над 12 000 души са подали предварително попълнени данъчни декларации само за ден

0
40
НАП
Снимка: Искра.бг, Ирина Мазганова

Над 12 000 души са подали предварително попълнени данъчни декларации само за един ден. Това съобщиха от Националната агенция за приходите /НАП/. В над 80% от случаите формулярите са били приети в непроменен вид. В останалите са били добавяни доходи от наеми и използвани данъчни облекчения, предаде „DarikNews“.

Средното време за попълване на една данъчна декларация е под 10 минути. Хората са споделили пред служителите на НАП, че новата декларация е много по-лесна за нанасяне на данните от предишната. Инструкции за попълването й могат да се видят в YouTube канала на Националната агенция за приходите.

Освен това потребителите, които имат персонален идентификационен код /ПИК/ или квалифициран електронен подпис /КЕП/ могат да видят доходите, които са получили от трудови и граждански договори и хонорари, както и от субсидии, когато става въпрос за земеделски производители, доходи от наеми, когато наемалите са юридически лица.

Срокът за подаването на годишните данъчни декларации изтича на 30 април, а тези, които платят задълженията си до края на март или подадат документите по електронен път, ще могат да се възползват от 5% отстъпка. Условие е обаче лицето да няма публични задължения.

От НАП призоваха клиентите да избягват посещението в офисите им заради ситуацията около разпространението на Covid-19.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments