Подробности за агресията между деца в Кубрат: Момче под 14 години бие 17-годишно момиче

0
2428

 

Видеоклипът с брутална агресия между деца в Кубрат е заснет в неделя. Това стана ясно от коментар на директора на СОУ „Христо Ботев“ Росица Христова за „NOVA“. По думите й потърпевшото момиче не е споделило на никого за случилото се с нея.

Вчера бяха разпространени кадри, на които се вижда как момче нанася побой над момиче в Кубрат. Те са направени от свидетели на побоя, които може би са негови съученици, посред бял ден, в парк в Кубрат. Момчето удря и влачи тийнейджърката, която по информация на медията е със специални потребности и най-вероятно заради това не е успяла да се защити. Не е ясно какво е отключило агресията на насилника.

Здравословното състояние на момичето е добро, но има психическа травма, добави Добринка Добрева, която е директор на Център за образователна подкрепа. Тя обясни, че тийнейджърката е разтревожено от факта, че случаят ще се разчуе.

От полицията в Разград също разкриха подробности. Илияна Георгиева съобщи, че двете замесени момчета нямат 14 години, а потърпевшото момиче е на 17 години. По думите й момчето, което е нападнало момичето, се води на отчет в детска педагогическа стая, след като през 2019 г. е потрошило прозорци в местното СПТУ.

„Има наложена възпитателна мярка, която се осъществява от местна комисия – предупреждение и посещение на редовни беседи с психолози“.

Родителите са тези, които заемат основното място в развитието на децата, подчерта директорът на Детска педагогическа стая /ДПС/ – Кубрат Росица Калинова. Според нея институциите трябва да реагират в тези моменти.

Кадрите потресоха и възмутиха обществеността в града. Според Калинова възможно е детето да копира семеен модел. Свикан е мултидисциплинарен екип, с който ще се обсъди как да реагира ДПС.

„Регистрирали сме три сигнала, защото нямаме само едно дете в риск – останалите също са в опасност. Ако не окажем подкрепа на майките, по-нататък нещата ще се влошат“, добави Калинова.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments