Отмениха втория старт в Банско

0
92
Снимка
Снимка: Фейсбук, BanskoWorldCup

Заради силния снеговалеж беше отменено второто от предвидените три състезания за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско. Днес трябваше да се проведе шестият от осемте супергигантски слаломи за сезона. Това обаче няма да се случи заради натрупалия сняг и тежките метеорологични условия.

Организаторите на Световната купа в Банско съобщиха, че въпреки усилията на екипите, разчистващи пистата от 4 часа сутринта, е невъзможно да се разреши провеждането на състезанието, предават „Дневник“.

След четиригодишна пауза Световната купа се завърна в Банско. В петък се проведе последната за сезона алпийска комбинация. Тя беше спечелена от световния шампион Алекси Пинтюро, който грабна и малкия кристален глобус в дисциплината.

За неделя е предвиден гигантски слалом, в който трябва да участва и водещият български скиор – Алберт Попов. Първият манш е насрочен за 10.30 часа, а вторият – за 13.30 часа. Засега прогнозите за провеждането на гигантския слалом са обнадеждаващи. Предишният старт за Световната купа в тази дисциплина не се състоя. Той беше насрочен за 3 февруари в Гармиш-Партенхкирхен, но беше отменен заради гъста мъгла и силен снеговалеж.

⚠️ ❌ Due to last nights' snowfall and present weather situation today's Super-G is cancelled. ⚠️ ❌ Поради натрупалия…

Публикувахте от BanskoWorldCup в Петък, 22 февруари 2019 г.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments