ГЕРБ към БСП: Не се научихте какво е вот на недоверие!

0
297


От ГЕРБ отговориха на БСП, след като социалистите обявиха намерението си на 20 януари да внесат вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради водната криза в Перник.

Управляващите обвиниха червените, че така и не са научили какво означава тази парламентарна процедура.

„Това не е просто пиар инструмент.“, обяви Тома Биков, цитиран от „24 часа“.

Според него от БСП не са предложили нито една мярка за справяне с проблема в Перник, освен кабинетът да падне. Затова от парламентарната група на ГЕРБ ще застанат зад правителството и ще гласуват „против“ вота на недоверие.

От партията призоваха БСП да се вгледа в действията на кмета на миньорския град, който според тях ясно показва какво трябва да се прави в една такава тежка ситуация. От ГЕРБ обясниха, че и градоначалникът, и кабинетът говорят по-малко от червените, защото работят на място, а социалистите единственото, което правят, е да приказват.

Биков посочи, че не е уместно на пресконференцията на столетницата вчера за боклука да говори човек, който има семеен бизнес, свързан със скрап. Става въпрос за Божанов, посочи директно депутатът от ГЕРБ.

От своя страна бившият министър на околната среда и водите Ивелина Василева опроверга твърденията, че в България се внася и се изгаря боклук от трети страни. Тя беше категорична, че от БСП досега не са внесли нито един законопроект в сферата на околната среда, докато от ГЕРБ само за последните няколко месеца са подготвили 3 за чистотата на въздуха.

Що се отнася до водната криза в Перник тя увери, че правителството полага всички усилия, за да реши проблема.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments